Skip to the content

Vragen of advies?

Schoolreis zeilen

Hele jaar door mogelijk!
2 - 1001 personen

Op zoek naar een spannend schoolreisje of een inspirerende werkweek voor jeugdigen, scholieren en studenten? Kies dan voor een zeilavontuur op de Waddenzee, IJsselmeer of in Friesland dat educatie, teamspirit, sport, natuur en cultuur combineert! Onze zeilprogramma's bieden een unieke leerervaring en een onvergetelijk avontuur op het water.

Educatieve programma's
Onze zeilreizen zijn meer dan alleen een vakantie. Met diverse educatieve programma's aan boord bieden we scholieren en studenten de kans om te leren over navigatie, zeiltechnieken, de natuurlijke omgeving en de maritieme geschiedenis. Dit alles terwijl ze genieten van een actieve en uitdagende ervaring op zee.

Teamspirit
Zeilen bevordert teamspirit en samenwerking. Tijdens onze zeiltochten worden deelnemers aangemoedigd om samen te werken aan het zeilen van het schip, het navigeren door de wateren en het uitvoeren van verschillende taken aan boord. Dit versterkt niet alleen de banden tussen de deelnemers, maar helpt ook bij het ontwikkelen van leiderschap en communicatievaardigheden.

Sport, natuur en cultuur
Ontdek de prachtige natuurlijke omgeving en de rijke cultuur langs de Nederlandse kustlijn tijdens onze zeilreizen. Van schilderachtige havens tot historische stadjes, er valt altijd iets nieuws te ontdekken tijdens onze avontuurlijke routes.

Veiligheid voorop
Veiligheid staat bij ons voorop. Onze ervaren bemanning zorgt ervoor dat alle deelnemers goed worden geïnstrueerd over veiligheidsprocedures aan boord. Daarnaast voldoen onze schepen aan alle geldende veiligheidsnormen en worden regelmatig gecontroleerd en onderhouden.

Verschillende routemogelijkheden
Of je nu de voorkeur geeft aan een korte 2-daagse reis of een langere 5-daagse expeditie, wij bieden verschillende routemogelijkheden die aansluiten bij de behoeften van jouw groep. Verken de kustwateren, maak een tocht over de meren of zeil naar historische steden - de keuze is aan jou!

Kampvuur
Sluit je zeilavontuur af met een onvergetelijke feestavond rond het kampvuur. Onze 5, 3 of 2 daagse arrangementen bieden de mogelijkheid om samen te komen, verhalen te delen en herinneringen te maken onder de sterrenhemel, terwijl het knisperende vuur de perfecte afsluiting vormt van een fantastische reis.

FrieseVloot
Zeilen op een traditioneel schip doe je in een team. Samenwerken is belangrijk en iedereen heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheid op het schip. Aan boord heerst een andere groepsdynamiek dan aan de wal. Studenten worden uitgedaagd om hierop in te spelen en zich verder te ontwikkelen in sociale vaardigheden.

De bemanning begeleid je bij alle nautische handelingen aan boord, zodat je veilig op de plaats van bestemming komt. De route bepaal je samen met de schipper, waarbij er goed rekening wordt gehouden met het weer en het getij. Naast het zeilen op de boot, eet en slaap je ook aan boord in de haven. Altijd een gezellige boel.

Aan de wal zijn er verschillende sportieve, culturele en educatieve activiteiten mogelijk. We helpen je hierbij graag. Op Waddeneiland Texel is een bezoek aan Ecomare een aanrader, op Terschelling pak je de fiets en ga je bijvoorbeeld naar de Boschplaat voor een excursie onder leiding van een gids van Staatbosbeheer. In Enkhuizen is een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum zeker de moeite waard. Sluit je reis feestelijk af rondom een kampvuur op een eilandje in een van de Friese meren! 

FrieseVloot biedt diverse verschillende enkel- en meerdaagse routes aan op de Waddenzee, het IJsselmeer en in Friesland. Enkele voorbeelden zijn:

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Met hoeveel personen wilt u zeilen?
Vul alstublieft uw naam of initialen in.
Vult alstublieft uw achternaam in.
Vul alstublieft uw telefoonnummer in, zodat we contact met u op kunnen nemen.
Vul alstublieft een geldig e-mailadres in.

The form contains errors