Skip to the content

Vragen of advies?

Schoolreis zeilen

Hele jaar door mogelijk!
4 - 607 personen

Schoolreis en werkweek op een zeilboot.

Zeilen op een traditioneel schip doe je in een team. Samenwerken is belangrijk en iedereen heeft zijn of haar eigen verantwoordelijkheid op het schip. Aan boord heerst een andere groepsdynamiek dan aan de wal. Studenten worden uitgedaagd om hierop in te spelen en zich verder te ontwikkelen in sociale vaardigheden.

De bemanning begeleid je bij alle nautische handelingen aan boord, zodat je veilig op de plaats van bestemming komt. De route bepaal je samen met de schipper, waarbij er goed rekening wordt gehouden met het weer en het getij. Naast het zeilen op de boot, eet en slaap je ook aan boord in de haven. Altijd een gezellige boel.

Aan de wal zijn er verschillende sportieve, culturele en educatieve activiteiten mogelijk. We helpen je hierbij graag. Op Waddeneiland Texel is een bezoek aan Ecomare een aanrader, op Terschelling pak je de fiets en ga je bijvoorbeeld naar de Boschplaat voor een excursie onder leiding van een gids van Staatbosbeheer. In Enkhuizen is een bezoekje aan het Zuiderzeemuseum zeker de moeite waard. Sluit je reis feestelijk af rondom een kampvuur op een eilandje in een van de Friese meren! 

FrieseVloot biedt diverse verschillende enkel- en meerdaagse routes aan op de Waddenzee, het IJsselmeer en in Friesland. Enkele voorbeelden zijn:

Vraag geheel vrijblijvend een offerte aan via onderstaand formulier. U krijgt zo spoedig mogelijk een reactie van ons.

Met hoeveel personen wilt u zeilen?
Vul alstublieft uw naam of initialen in.
Vult alstublieft uw achternaam in.
Vul alstublieft uw telefoonnummer in, zodat we contact met u op kunnen nemen.
Vul alstublieft een geldig e-mailadres in.

The form contains errors