Skip to the content

Makkum

Makkum is een dorp in de gemeente Súdwest-Fryslân, in de Nederlandse provincie Friesland. Makkum ligt tussen de Afsluitdijk en Workum aan de kust van het IJsselmeer. Het dorp is bekend vanwege het Makkumer Aardewerk. Makkum staat daarnaast bekend als watersportplaats en om het historische centrum.

Kom tot rust op het grote strand, gelegen aan het IJsselmeer, en geniet van de zon, flaneer over de boulevard of bezoek het levendig historische dorpscentrum.

Praktische informatie over Makkum voor gasten van FrieseVloot.

Adres afvaarthaven
Uw (afvaart)haven Makkum ligt aan de Workumerdijk 4, 8754 EZ.

Parkeren
Op 10 minuten lopen van de haven kunt u uw auto gratis lang parkeren. Het parkeerterrein, ligt aan de Suderseewei, 8754, en biedt voldoende parkeergelegenheid.

Opladen
Voor het opladen van uw elektrische auto kunt u onder meer terecht bij:
EVBox Oplaadpunt
Strânwei 11
8754 HA Makkum

Supermarkt
De supermarkt JUMBO ligt op 8 minuten loopafstand.
Lieuwkemastraat 9
8754 BL Makkum

Toeristische tips en uitstapjes

Strand

Gelegen aan het IJsselmeer vind je het strand van Makkum, ook wel Makkum Beach genoemd. Het strand is door zijn ondiepe water en speeltoestellen zeer kindvriendelijk en met zijn boulevard krijg je een echt vakantiegevoel. Door zijn formaat en goede ligging is er ook gelegenheid om te (kite)surfen.

Kuiertocht (wandeltocht)

Zin om met je gezelschap een wandeltocht te maken, dat kan. Deze kuiertocht is 6,8 km en brengt je langs de haven, sluis en het marktplein. Via de weilanden door het achterland van Makkum. Langs het water van de Grutte Sylroede kom je weer terug in het dorp.

 

VVV Waterland

VVV Makkum is in samenwerking met Waterland van Friesland gevestigd bij Taxicentrale van der Bles. Naast folders zijn er o.a. leuke Friese producten te verkrijgen.
Suderseewei 11  
8754 GK Makkum
0031 06 55784959

Vragen of advies?