Skip to the content

Over ons

Schipperscoöperatie FrieseVloot bestaat uit een aantal open-minded mensen met een passie voor zeilen op traditionele zeilschepen. We opereren vanuit een vriendschappelijke basis, met respect voor elkaar. Onze blik duidelijk op een bestendige toekomst, met beide benen aan dek.

We heten je van harte welkom aan boord en willen je graag kennis laten maken met het leven aan boord. Met onze zeilervaring en kennis van het water landschap zeilen we met jou langs de mooiste plekken in Nederland. Ook onze medewerkers aan de wal zijn regelmatig op het water te vinden, spreken uit ervaring en spelen graag op al je vragen en wensen in. 

Aan boord van een zeilboot kom je weer helemaal tot jezelf. Naast dat je actief bezig bent met het zeilen, kom je ook tot rust. Gesprekken met je medereizigers verlopen anders dan aan de wal. De schipper probeert het beste uit de groep te halen. Samen vaar je het schip naar de horizon. Ver weg, maar toch zo dichtbij. FrieseVloot bied je die ruimte.

Beleef de weidsheid en stilte van de Waddenzee, een van de weinige plekken in Nederland, waar het nog echt donker kan worden. Niet voor niets is het Wadengebied Unesco Wereld Erfgoed. Fiets langs de dorpjes op een van de Waddeneilanden. Op het IJsselmeer even echt zeilen. En daarna rondslenteren in een van de oude Zuiderzee stadjes, welke bol staan van cultuur. Vergeet niet even een terrasje mee te pakken. Ontdek de intieme sfeer van de Friese meren en kanalen en maak kennis met de lokale bevolking.

Zeilen is een bijzonder duurzame manier van toerisme. We proberen zo bewust mogelijk met de natuur om te gaan. Mede met behulp van eigentijdse technieken zorgen we voor een zo’n klein mogelijke ecologische footprint. 

Kom je ook eens bij ons voor een bijzonder bedrijfsuitje, vriendenweekend, familie-uitje, schoolreisje of meezeil arrangement? 

Welkom bij de FrieseVloot!

Vragen of advies?