Skip to the content

Vaargebieden

Nederland biedt een schat aan prachtige vaargebieden voor zeilliefhebbers, elk met zijn eigen unieke charme en mogelijkheden voor avontuur. Laten we eens kijken naar enkele van de meest opmerkelijke zeilbestemmingen die Nederland te bieden heeft.

Waddenzee
De Waddenzee, een UNESCO-werelderfgoed, is een paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Hier kun je ervaren wat droogvallen echt betekent, terwijl je omringd wordt door de ongerepte schoonheid van de natuur. De eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog bieden elk hun eigen unieke karakter en zijn perfecte bestemmingen voor een zeiltocht vol ontdekkingen.

IJsselmeer en Markermeer
Het IJsselmeer en Markermeer bieden volop ruimte om echt te zeilen, met uitgestrekte wateroppervlakken die ideaal zijn voor het uitoefenen van je zeilvaardigheden. Langs de oevers vind je gezellige havenplaatsen zoals Lemmer, Enkhuizen, Medemblik, Hoorn, Volendam en Muiden, waar je kunt genieten van sfeervolle havengezichten, heerlijk eten en rijke maritieme geschiedenis.

Friese meren
De Friese meren staan bekend om hun intieme sfeer en uitgebreide netwerk van vaarwegen, waardoor ze een populaire bestemming zijn voor zeilers van alle niveaus. Ontdek pittoreske stadjes zoals Sneek en dompel je onder in de ontspannen Friese cultuur terwijl je geniet van de rustige wateren.

Lauwersmeer
Voor een serene en rustgevende zeilervaring is het Lauwersmeer de ideale bestemming. Hier vind je rust, ruimte en ongerepte natuur in overvloed, met plaatsen zoals Zoutkamp die een oase van rust bieden te midden van de drukte van het dagelijks leven.

Nederlandse schoonheid 
Of je nu op zoek bent naar avontuur op open water, gezelligheid in sfeervolle havensteden of rust en ontspanning in de natuur, Nederland heeft voor elk wat wils als het gaat om zeilen. Stap aan boord en laat je betoveren door de diversiteit en schoonheid van de Nederlandse wateren.

Waddenzee

Een bijzonder stukje Holland - zeilen op de Waddenzee met haar eilanden Texel, Vlieland, Terschelling, Ameland en Schiermonnikoog. Zo dichtbij en tóch helemaal weg.

IJsselmeer/Markermeer

Ontdek Holland eens vanaf het water. Overdag actief zeilen en in de middag aankomen in een haven aan het IJsselmeer of Markermeer.

Friese meren

Het IJsselmeer biedt vele zeilmogelijkheden, de Waddenzee heeft prachtige eilanden, maar wat dacht je van de knusse Friese meren?

Lauwersmeer

Geniet van de rust, ruimte en de natuur in dit unieke natuurgebied.