Skip to the content

Veiligheid en certificaten

Samen op een zeilschip de horizon tegemoet zeilen en samen genieten van alle aspecten die horen bij een zeilreis op een traditioneel zeilschip. Veel mensen dromen hiervan en veel mensen doen dit ook daadwerkelijk bij de FrieseVloot. Een heerlijk avontuur!

Wel willen we dat dit avontuur in een veilige omgeving voor iedereen plaats vindt. Veiligheid voorop. Dat begint al met een gedegen voorbereiding, waarbij we graag van dienst zijn.  FrieseVloot vaart met deskundige bemanningen. Onze schippers hebben alle benodigde opleidingen gevolgd en zijn in het bezit van de benodigde diploma’s, ook op het gebied van eerstehulpverlening.

Onze schepen zijn weliswaar oud, maar wel goed en met liefde onderhouden. Alle bij de FrieseVloot aangesloten schepen, voldoen aan de wettelijke eisen. Dit betekent dat onze gasten varen op gekeurde zeilboten met geldige certificaten, zoals onder andere het CVO en de tuigagekeur. Deze certificaten liggen ter inzage aan boord en kunnen we onze gasten op verzoek ook toesturen. 

De zeilschepen van de FrieseVloot en haar bemanning voldoen aan alle wettelijke eisen. We willen vooral dat onze gasten zich veilig en vertrouwd op en om het schip begeven. Daarom bespreken we met al onze gasten, voordat we uitvaren, de veiligheidsmaatregelen. Daarnaast informeren wij iedereen over een aantal praktische zaken aan boord. En is iets niet duidelijk, vraag het ons.

Op deze manier willen we ervoor zorgen dat iedereen een fantastische tijd aan boord heeft en dat dit vooral in een veilige omgeving en zonder zorgen plaats vindt.

Vragen of advies?