Skip to the content

Vlootdag Harlingen

Vlootdag Harlingen, zaterdag 9 april 2022 van 11:00 tot 17:00 uur

Op zaterdag 9 april 2022 viert de Harlinger Zeilvloot, na twee jaar, weer de jaarlijkse opening van haar nieuwe vaarseizoen! Deze dag, de Vlootdag van Harlingen, wordt georganiseerd door de Verenigde Bruine Zeilvaart Harlingen (VBZH) in samenwerking met BENG-evenementen.

Bezoekers van de Vlootdag kunnen genieten van de altijd aanwezige nautische sfeer in het prachtige zeehavenstadje Harlingen. Het is een feest voor iedereen, van jong tot oud.

De feestelijkheden zullen plaatsvinden in en om de Zuiderhaven zeezijde, met veel muziek, een grote bonte markt, kinderspelen, demonstraties en oude ambachten. Dit jaar is het thema van de Vlootdag ”zeehelden''.  

De Harlingen zeilschepen, afgemeerd aan de kade, houden “open schip”. Zo kunt u de schepen eens rustig van binnen bekijken. De FrieseVloot wordt vertegenwoordigd door de schepen Aagtje, Pelikaan en de Rode Swan. De Rode Swan is dit jaar het VIP-schip en zal het vaarseizoen officieel openen!

Aan boord van de schepen zijn verder nog exposities, demonstraties, koffieschenkerijen, proeverijen en nog veel meer. De informatie hierover vindt u op de diverse vlootdag-presentatieborden die door de hele stad verspreid staan.

Een prachtige dag uit in Harlingen. Kom gezellig langs en geniet van nautische sferen in dit prachtige oude havenstadje aan het Wad.